Leven op het autismespectrum

Mijn verhaal, van overleven naar leven

Mijn leven is anders gelopen dan ik als kind voor ogen had.. Wil je weten hoe? Lees dan mijn verhaal. Mijn ervaringsverhaal gaat over de periode van therapie en overleven. En mijn herstelverhaal gaat over de periode daarna, toen het weer ‘leven’ werd. Misschien vind je er herkenning en hoop.

mijn verhaal
Back in time

Wat is jouw verhaal?

Misschien wil je zelf ook je verhaal schrijven. Voor jezelf en eventueel om het aan anderen te laten lezen. Er zijn cursussen waarbij je je herstelverhaal begeleid kan schrijven. Dan breng je dus vooral in kaart wat je geholpen heeft. Je kan ook je algemene levensverhaal opschrijven. Zie dan bijvoorbeeld deze tips. Succes!

11 Reacties

 1. Jesse de Groot

  Je blogs zijn heel interessant om te lezen, ga zo door!

 2. Hallo Mandy,

  wat heb je een duidelijk herstelverhaal geschreven! Ik denk dat jouw website en herstelverhaal van grote steun kunnen zijn voor mensen. Ook mensen die meer willen weten over autisme kunnen op jouw website terecht. Ik ben zo vrij geweest om op mijn website een link naar jouw herstelverhaal te zetten. Ga zo door!

  Groet,
  Rogier

 3. Marloes

  Hoi Mandy,
  Wat herken ik me goed in jou!
  Alleen lukt t mij niet om t zo goed onder woorden te brengen en is zelfacceptatie ook nog een punt van aandacht.
  Ik ga je website uitpluizen want ik denk dat er nog veel meer interessants te lezen is.
  Ga zo door!
  Groetjes Marloes

 4. Ronald

  Wat veel overeenkomsten hebben wij zeg.. Ben er beetje stil van.


  Dankjewel. Ik voel me thuis in jouw gedachten.

  Wat goed dat je het niet hebt opgegeven. En het nu zo op een rijtje zet.

  Een hond praat in onze taal. Mijn kat ook.

  Super goed dat je nu ook yoga en meditatie doet! Big help. Ik zou graag meer van jou willen leren over hoe om te gaan met autisme en kep misschien nog tips voor jou.

  Ik zag dat je een prins zocht met een woning.

  Je bent welkom.

  Of wacht, da’s misschien niet de goede volgorde.. umm.. keertje theetje drinken en werken aan die flyer?

  @#$% ik ben hier slecht in..

  Misschien is dit ook niet het goede platvorm om … en wat als..

  Naja dikke knuffel of groetjes of allebei..

  Ronald

 5. Jozef Horvath

  Knap hoe je je gedachten en ervaringen weet te formuleren. Je openheid en eerlijkheid in je blogs vind ik heel moedig. Hiermee help en inspireer je anderen die zich herkennen in je verhalen 🙂

 6. Nathalie

  Wat een heftig en mooi verhaal, wat goed van je dat je dit deelt; dat laat zien dat je trots bent op wie je bent, ondanks dat het soms niet makkelijk is.

 7. Waw. Bemoedigende getuigenis. Allemaal heel herkenbaar (al ben ik dan geen vrouw).
  “Omdat ik goed spreek, gestudeerd heb en er verzorgd uitzie denken ze dat ik fulltime kan werken. Leg in een kort gesprekje maar eens uit wat er allemaal komt kijken bij autisme. Dat gaat niet.”
  Idd ja. Ik heb jarenlang full-time gewerkt en daarbovenop nog aan 200km/u geleefd, tot ik kei-hard crashte en in een burn-out terecht kwam.
  En wat dat kinderen hebben betreft: ik ben toch al jaren een vrij goed functionerende papa van twee geweldige dochters. Soms vrees ik een beetje dat mijn jongste het ASS van mij overgeërfd heeft, maar bijna iedereen is dol op haar, dus dan vraag ik me af of het niet voornamelijk voor haar moeilijk is om te dragen, en niet zozeer voor de buitenwereld. Maar misschien is dat bij de meeste hoog-functionerende autisten wel het geval?
  En verder… heel af en toe heb ik een gigantisch ASS momentje waarbij ik vrouw en kinderen benadeel, absoluut, maar anderzijds is er ook een papa die 200% betrouwbaar is (althans dat zeggen mijn dames me toch altijd), en steeds elke dag met veel liefde voor hen klaar staat.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: