Leven op het autismespectrum

Nederlandstalige blogs over autisme

Zoveel mensen, zoveel ervaringen. Al deze blogs tonen het spectrum van autisme en zowel de mooie als moeilijke kanten daarvan. Het zijn veelal blogs van vrouwen met autisme zelf, maar ook blogs over autisme bij meisjes of vrouwen. Voor algemene autismeblogs die vrouwvriendelijk zijn, als in oog hebben voor autisme bij vrouwen, is hier ook plaats.

A

A-typist.nl is een blog van Anne van de Beek door, voor en over volwassenen met autisme. Je vindt hier informatie, ervaringen, herkenning en tips voor het omgaan en leven met autisme.

Aspienouschka.wordpress.com is een blog over een vrouw van midden veertig, met een bedrijf, een hypotheek, twee honden en een caravan om mee op vakantie te gaan. ´En met Asperger, of zoals dat tegenwoordig heet ‘een autismespectrumstoornis.´

Autiboxautismeblogs.blogspot.com heeft als ondertitel: Autisme door mars. Mars is een pseudoniem voor de kracht in de blogger, een autistische vrouw die elke dag van haar leven strijd.

Op Autileven.blogspot.com deelt Saskia wat ze als autist meemaakt en ervaart in het dagelijks leven met autisme.

Autinurs.wordpress.com geeft een kijkje in het leven van een allround verpleegkundige met autisme.

Autirianne.blogspot.com gaat over de invloed van autisme op het leven. Voor Rianne heeft het besef van Asperger het leven leuker, gemakkelijker en begrijpelijker gemaakt.

Op Autismedigitaal.nl delen verschillende volwassenen met autisme, zo ook vrouwen, hun belevenissen. Door als verschillende bloggers samen te werken willen we laten zien hoe veelzijdig autisme is.

B

Bijzondermeisje.nl is een blog van een moeder met een meisje met autisme, een prikkelverwerkingsstoornis, een hechtingsstoornis, een angststoornis, een achterstand op de sociaal emotionele ontwikkeling. Fijn voor andere ouders.

C

Cindydoff.nl schrijft, tekent, en werkt als coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Haar blogs gaan over (startend en stoppend) ondernemerschap, autisme, werk en de hobbels die ze tegenkom.

D

Dagboekvaneenwarrior.wordpress.com is een persoonlijke blog over het leven als psychiatrisch patiënt en psychisch zieke moeder. Mandy heeft een late diagnose autisme en is op zoek naar haar eigen herstel.

E

Sanne wil met Eenbeetjebijzonder.nl een plaats bieden waar je als meisje of vrouw (met een vermoeden van) autisme terecht kunt voor tips en herkenning. En waar je als omstander steun en informatie kunt vinden.

F

FANN-autisme.nl is een landelijk interdisciplinair netwerk voor professionals die zich inzetten voor de verbetering van diagnostiek en behandeling van meisjes en vrouwen met een autisme spectrum stoornis. FANN wil ook graag via blogs ervaringen en kennis over autisme bij meisjes en vrouwen met elkaar delen.

H

Op Hoofdtaal.com staan leuke verhaaltjes, boekrecensies, serieuze(re) stukken en ervaringen in de GGZ van Naomi, een dertiger met een hoofd dat altijd bruist van ideeën. Na een lange zoektocht kreeg ze de diagnose autisme.

I

Ijskastmoeder.nl bevat openhartige blogs over het leven met een dochter met autisme, geschreven door ouderschapsdeskundige Janneke van Bockel.

Isimij.wordpress.com gaat over het hebben van klassiek autisme en een sensorische informatieverwerkingsstoornis. Wat hebben autisme en zintuigelijke informatieverwerking met elkaar te maken? Welke problemen en kenmerken kun je bij iemand aantreffen die problemen op dit gebied heeft?

K

Karinvandenbosch.nl is gediagnosticeerd met een Autisme Spectrum Stoornis en als ZZP-er actief op autismegebied.

L

Lekker in je vel met autisme biedt verhalen, ervaringen en informatie om rust en balans te ervaren in je leven. Esther Oomen is een gecertificeerd autismecoach en in haar gezin komt autisme voor.

M

Madelonwonink.nl heeft autisme,  meer dan genoeg angsten en al een paar depressies achter de rug. Zij zegt: ‘dat maakt niet geheel tot wie ik ben maar het heeft me wel mede-gevormd.  wie ik verder ben kom je wel achter als je mijn blogs en gedichten leest.’

Mandyverleijsdonk.nl kreeg haar autismediagnose op haar 27e. Ze schrijft over hoe het voor en na de diagnose was, onder andere over acceptatie, stigma, bijkomende psychische problemen, prikkelverwerking, de Wajong, haar steunhondje en sociaal contact.

Mariskamedia.nl ziet autisme iet alleen als een beperking. Door alles wat ze heeft meegemaakt, beschikt ze ‘over een flinke dosis ervaring’, die ze graag met anderen wil delen.

Mayke Bloem wil met Mijnlevenmetautisme.home.blog laten inzien dat mensen niet de enige zijn met problemen. ‘Mensen doen vaak raar over autisten, maar aan de buitenkant valt er vaak niks te zien. Autisten zijn mensen met een gebruiksaanwijzing. Niks om je voor te schamen dus!’

Annemiek is Mikkiko.nl gestart omdat ‘ik een leven lang met autisme heb geleefd terwijl ik dat het grootste deel van mijn leven niet wist, en er nu over wil vertellen.’ Zij kreeg pas na haar pensionering de diagnose.

Op Mysig.be deelt Elise Cordaro haar ervaringen om met ‘een hoofd vol chaos grip te krijgen op het dagelijks leven en je thuis te voelen in een wereld’. Dit vertaalt zich in concrete tips, mindhacks, inspiratie voor een rustgevend interieur, DIY’s, makkelijke recepten enz.

N

Neuwetijdskind.com bevat artikelen over spiritualiteit, hooggevoeligheid en bewust ouderschap. Er zijn ook verschillende blogs van vrouwen met autisme en/of HSP.

P

Proud2bme.nl is de site is voor iedereen die problemen heeft met zelfbeeld, eten en aangrenzende problematiek. Er worden dagelijks blogs en interviews geplaatst over eetproblemen, psychische problemen, gezondheid, en zelfacceptatie. Ook van meiden en vrouwen met autisme.

T

Theperksofhavingadeadbrother.wordpress.com, is een blog van Zjos Dekker over het leven met een lastig hoofd. Over dyslexie, discalculie, disharmonisch intelligentieprofiel, add, autisme (asperger) en een depressie.

Sam besteed op zijn blog Tistje.com ook veel aandacht aan autisme bij vrouwen.

Toeps.nl is de blog van fotograaf en schrijver Bianca Toeps: ‘Ik ben die autistische nerd met een Disney-obsessie en een spoorkaart aan de muur, maar ik hou ook van vintage kleding en roze, blauw of oranje haar.’

Z

Zokunjetookzien.nl gaat over anders tegen dingen aan kijken, met gevoel voor details. Bianca is getrouwd en moeder van drie kinderen met een autismediagnose (hoogfunctionerend). Zelf is ze op haar veertigste gediagnosticeerd.

Ken je andere bloggers?

Die bloggen over autisme bij meisjes en vrouwen. Mail mij dan s.v.p. de link en kort wat info.