Leven op het autismespectrum

Spreker

Vanuit ervaring en kennis spreek ik al een aantal jaren over autisme, eventueel in combinatie met (eerdere) psychische problemen. Of gewoon over ´anders´ zijn en je anders ontwikkelen. Ik heb onder andere gastlessen gegeven op hogescholen bij opleidingen social work en verpleegkunde. Ook heb ik op verschillende plekken lezingen geven, onder ander bij Café Einstein in Tilburg en de NVA.

Spreken gaat verder dan wat ik heb meegemaakt en nu nog ervaar. Ik kan namelijk eerlijk en met afstand kijken naar mezelf en dat goed verwoorden naar anderen toe. Want autisme zie je niet aan mij, maar zit er wel van binnen. Mijn ervaring is dat je met openheid en oprecht contact een indruk achterlaat bij mensen. Het brengt theorie tot leven en doorbreekt stereotypes. Zowel voor mensen met als zonder autisme, kan een gastles of lezing waardevol zijn.

Interesse in een gastles of lezing?

Ik kan spreken over autisme of anders ontwikkelen in het algemeen. Maar inzoomen op bepaalde onderwerpen die linken aan anders zijn is ook mogelijk. Bekijk eventueel mijn blogs voor mogelijke onderwerpen. Er is altijd ruimte voor vragen en opmerkingen. Neem bij interesse contact met me op. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.