Leven op het autismespectrum

Studie & werk

Hier deel ik mijn ervaringen met school, studie en werk. Het liep door (het niet weten van) autisme lange tijd niet op rolletjes. Nu doe ik mee naar vermogen. Ik heb een Wajong-uitkering als financiële basis. Ik ben bezig met mijn master psychologie en ben zelfstandig ondernemer als spreker en schrijver.

Vlogs ‘studie & werk’ uit 2023

Over de vrouw die op haar 35e stage durfde te lopen

Mijn studie is nogal rommelig verlopen. Dat heeft nooit gelegen aan mijn inzet. In deze vlog vertel ik je waar ik zoal tegenaan liep in het hoger onderwijs en wat me geholpen heeft om toch met autisme te kunnen studeren. Op het eind heb ik vijf tips voor als je ook studeert met autisme en / of psychische problemen hebt die je studie beïnvloeden.

Vlogs ‘studie & werk’ uit 2021

De waarde van ervaringskennis

Wat is het verschil tussen ervaringen hebben en ervaringen in kunnen zetten voor anderen? Wanneer heb je levenservaring, wanneer ervaringskennis en wanneer ben je ervaringsdeskundige? Ik leg het je uit in de video en vertel hoe het bij mij zit.

Hoe was de middelbare school voor mij?

Toen ik op het vwo zat, wist ik niet van mijn autisme. Hoe was dat voor me? En wat had ik eigenlijk nodig toen van mijn omgeving?

Vlogs ‘studie & werk’ uit 2020

Tips om te (over)leven op kantoor

Veel mensen met autisme functioneren niet goed op een kantoor of vinden het gewoon echt niet fijn. Het is vaak overleven. Wil jij weten hoe dat komt en hoe je het kantoorleven makkelijker maakt, zodat het een fijner onderdeel is van je dagelijks leven? Kijk dan even mee, want in deze video vertel ik mijn ervaring en heb ik tips voor jou. Autisme kun je namelijk niet thuislaten.