Leven op het autismespectrum

Nieuws

Fijne jaarwisseling gewenst

En dan is het al weer bijna 2022! Ik word er onrustig van, van veranderingen.. Goed in en uit ademen dus… Voordat ik je een fijne jaarwisseling wens, sta ik even stil bij het afgelopen jaar. Zie onderstaande video. Ik heb weer hard gewerkt aan mezelf en veel geleerd.

Terugkijken op 2021

Jou wil ik heel erg bedanken voor het lezen van mijn blogs in 2021, het kijken naar mijn vlogs, je likes en leuke en mooie reacties. Volgend jaar ga ik weer door met schrijven en het delen van mijn ervaringen, ervaringskennis en tips. Delen is helen toch?

Mijn laatste 12 berichten van 2021

 • Mijn dagplanning maken, een taak op zich
  In een eerdere vlog vertelde ik al hoe ik plan. Dat is een systeem dat ik per jaar weer opnieuw afstem op wat nodig is voor me om me goed […]
 • ZZP-er geworden!
  Onlangs heb ik me ingeschreven bij de KVK zodat ik professioneel als schrijver en spreker aan de slag kan. Dat doe ik natuurlijk al langer, maar eerder onbetaald of via […]
 • Indebuurt Tilburg over autisme
  In 2021 werd in door Indebuurt Tilburg geïnterviewd over autisme. Wat betekent dit voor mij, nu en vroeger? Mandy blogt over haar autisme: ‘Ik ben niet minder, ik ben anders’ […]
 • Mindfulness bij autisme
  Mindfulness is een meditatievorm die afstamt van het boeddhisme waarbij je onder andere leert om je aandacht ergens op te richten. Jon Kabat-Zinn bracht het naar het westen. Voor mij […]
 • Met comorbiditeit leven; een gekkenwerk
  Bij comorbiditeit dekt één diagnose de lading niet en heb je meerdere diagnoses, bijvoorbeeld een depressie en een verslaving. Ik ken meer mensen met meerdere problematieken dan mensen die maar […]
 • Autismecongres over grenzen op 9 april
  Zaterdag 9 april vindt het jaarlijkse NVA-Autismecongres plaats in de VU Amsterdam (De Boelelaan 1105). Het is van 9.00 tot 17.00 uur en ik ben erbij. Er zijn lezingen, workshops […]
 • Contact met buren op je eigen manier
  Ik kom uit een dorp en toen ik in 2009 in Tilburg ging wonen was dat voor mij een grote verandering. Ik zou een jaar wennen aan zelfstandig wonen voordat […]
 • CZ Magazine over autisme
  Wat tof dat CZ Magazine (tijdschrift van de zorgverzekeraar) aandacht besteedt aan autisme en wat leuk dat ze mij daarvoor interviewden. En ik ben helemaal blij met mijn knappe Josje […]
 • Shutdown of meltdown, na een ’te veel’
  Autisme is zo breed, dat er voor mijn gevoel soms geen einde komt aan alle termen die er bij horen. Zolang ze een functie hebben, is dat ook goed natuurlijk. […]
 • Autisme als atypische ontwikkeling, van Martine F. Delfos
  Voor StoerLeesvoer las ik Autisme als atypische ontwikkeling. Hierin beschrijft Martine F. Delfos de kenmerken van autisme zoals die volgen uit de theorie van het S-MAS1P. Dat is het Socioschema […]
 • Anders werken, ander werk
  In de zomer van 2020 was ik overbelast geraakt op mijn werk. Later kwam ik erachter dat het niet enkel ging om een ’te veel’ van dingen, maar ook om […]
 • Uitgaan als autist
  Afgelopen zaterdag was ik in de 013 in Tilburg, bij De nacht staat op. Lekker dansen, voor mij niet vanzelfsprekend. Veel activiteiten die voor de meesten ‘gewoon leuk’ zijn, zijn […]

Fijne jaarwisseling gewenst en een gelukkig nieuwjaar!

Ik wens je voor het nieuwe jaar veel zelfcompassie, begrip, liefde, gezondheid, plezier, geluk, steun, moed, stappen in je herstelproces en wat je zelf maar wenst! Voor nu wens ik je een fijne week om het jaar af te sluiten.

Fijne jaarwisseling
 1. Ferdinand

  Hoi mandy,

  Het is altijd een verademing om je te horen praten.
  De manier van hoe je praat en hoe makkelijk je praat.
  Namens mij wil ik jou een gezond nieuwjaar wensen en mocht 2022 maar heel veel goede verrichtingen op je pad komen.
  Ga zo door want je bent goed bezig.
  En de overige mensen wil ik uiteraad ook een gezond nieuwjaar wensen mocht 2022 maar het jaar worden met positieve gebeurtenissen.

  Ferdinand

  1
 2. Shana

  Ook voor jou en je dierbaren, en bij uitbreiding voor iedereen die dit leest, een fijne en enigszins ontspannen jaarwisseling gewenst. Voor 2022 wens ik je bovenal een goede gezondheid; en verder nog veel inspiratie voor je blogs en vlogs, een fijne, begripvolle omgeving en voldoende tijd voor jezelf.

 3. Shana

  Ook voor jou en je dierbaren, en bij uitbreiding voor iedereen die dit leest, een fijne en enigszins ontspannen jaarwisseling gewenst. Voor 2022 wens ik je bovenal een goede gezondheid; en verder nog veel inspiratie voor je blogs en vlogs, een fijne, begripvolle omgeving en voldoende tijd voor jezelf.

  1
 4. Edward

  Dag Mandy,

  Het allerbeste toegewenst voor 2022.
  Bedankt voor je mooie blogs en vlogs, het is altijd weer leuk als er een berichtje is dat er weer een nieuwe blog is.

  Hartelijke groet,

  Edward

  1

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: