Leven op het autismespectrum

Nieuws

Is autisme op de weg gevaarlijk?

Is autisme op de weg gevaarlijk? is de kop van een artikel van het NRC over autisme en autorijden. Lees in het artikel wat mensen met autisme, de NVA en rijschoolhouders hiervan vinden. Bij mij heeft autisme zeker een grote invloed op autorijden en ik kies er bewust voor om nu niet achter het stuur te kruipen. Ik heb geen overzicht op de weg en veiligheid boven alles. Gelukkig kom ik met de e-bike ook een eind.

Met autisme op de weg

Net zo goed zijn er mensen met autisme die wel kunnen autorijden; goed of slecht en alles daartussenin. Prima om daar regelmatig naar te kijken, maar de kosten daarvan zijn belachelijk hoog.Ā Bovendien vind ik dat mensen zonder autisme net zo goed regelmatig hun rijvaardigheden onder de loep moeten nemen. Iets met zelfoverschatting. :p

autisme op de weg
 1. Kim

  Ik heb nooit een probleem gehad met rijden in de omgeving waar ik ben opgegroeid, maar toen ik verhuisde naar een voor mij onbekende en drukkere omgeving vond ik het dood eng en ben ik steeds minder gaan rijden. Inmiddels heb ik al meer dan 10 jaar niet meer gereden. Voor veel mensen (incl mijn vader) onbegrijpelijk. Ze vinden het zonde en zeggen dat ik gewoon moet oefenen, maar ik weet dat oefenen niets gaat veranderen. Het duurt gewoon te lang voor ik binnenkomende informatie en prikkels verwerkt heb en adequaat kan reageren.

 2. Ik moet mijn rijbewijs volgend jaar laten verlengen…
  Toen ik hem haalde was de diagnose ASS nog niet gesteld maar sinds 2014/15 is deze er wel. Zit hem dus nu wel te stressen maar meer nog omdat het zoveel geld kost…

 3. Ik verkies de trein boven de auto omdat het verkeer veel te druk geworden is.
  Maar veel NT’ers zijn ook gevaarlijke projectielen door brainless te rijden. Hoeveel keer ik als voetganger moet wegspringen als ik aan het zebrapad oversteek omdat ze niet willen stoppen of mij niet gezien hebben…

 4. Amy

  Wat dacht je van mensen met slaapproblemen?En zo zijn er nog wel meer redenen om beter niet achter het stuur te zitten.En kan een testje van een (duur)half uur echt uitwijzen of je geschikt bent?
  Ik vind het met name weer eens zakkenvullen.

Geef een reactie