Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Co-morbiditeit

Depressie bij autisme, gastblog voor Autspoken

Bijna de hele dag voel ik me somber en soms ook ineens angstig. Ik heb een maand lang dagelijks gehuild (ook buitenshuis), maar dat wordt gelukkig minder nu ik ruim een week aan de escitalopram (tegen depressie) zit. Ik voel me nog steeds lichamelijk loodzwaar. Anderen zien soms een lege blik of een vlakke gezichtsuitdrukking. Ze merken prikkelbaarheid, sarcasme en negativiteit. Mijn neiging tot sociaal wenselijk zijn krijgt minder ruimte omdat ik me er niet toe kan zetten. Positiviteit roept een allergische reactie op, omdat het ver van mijn gevoel af staat.

Lees verder op de website van Autspoken over de depressie die ik had in 2017; een van de vele die ik gehad heb in mijn leven. Gelukkig gaat het nu weer goed met mijn stemming en energieniveau.

depressie

Geef een reactie