Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Josje

De middenweg (in de schaduw)

et is warm, heel warm. Een verandering in de omgeving waarin je leeft, vraagt om aanpassing van jou als persoon. Laat ik dat nou lastig vinden.. Ik functioneer dankzij routines, rituelen en structuur. Daarin iets veranderen, is soms nodig, maar lastig voor mij.

Nu lees ik bijvoorbeeld regelmatig dat je niet midden op de dag je hond moet uitlaten als het zo heet is. Ja maar.. mijn vaste structuur wat uitlaten betreft dan? Ik laat Josje uit voor het ontbijt, voor de lunch, voor het avondeten en voor het naar bed gaan en voor al die maaltijden staat ook weer een vaste tijd.

Wat is een goede middenweg?

Ik heb graag wat meer uitleg bij bepaalde adviezen. Moeten honden dan ineens niet meer plassen of poepen dan als het warmer is? Ik zweet veel, maar drink ook meer, dus moet toch nog regelmatig plassen hoor. Een hond zweet niet.

En of het nou tien of veertig graden is buiten, ik wil nog steeds 10.000 stappen per dag zetten. Ik ben wel zo wijs om Josje dat niet aan te doen. Ik ga maar hele kleine stukjes met haar lopen, zoveel mogelijk in de schaduw, met een flesje water bij de hand en ik til haar even op als de ondergrond te heet is.

Haar gezondheid is belangrijk natuurlijk, maar mijn mentale toestand ook dus zoeken we een middenweg (in de schaduw). :p

De middenweg

Geef een reactie