Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Autismespectrum

Autismespectrum, gastblog HART voor de GGZ

De onafhankelijke beweging HART voor de GGZ wil een bijdrage leveren aan een betere en menswaardige ggz met meer herstelondersteunende zorg. Goede zorg dient zorgzaam te zijn, vinden zij. Ook moet men de ander behandelen zoals men zelf behandeld wil worden. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Op hun website vind je ook mooie blogs. Ik heb daar een gastblog geschreven over mijn reis van hokje naar naar nog meer hokjes in mijn lange therapiereis. voordat ik pas een onderzoek kreeg naar autisme. Ook beschrijf ik hoe het daarna ging en hoe ik nu denk over diagnoses.

HART voor de GGZ
Uit het hokje

Ik heb hart voor de GGZ

‘Vóór mijn diagnose autisme leefde ik als iemand zonder autisme. Ten minste.. dat probeerde ik. Ik zocht naar normen en waarden en allerlei gemiddelden paste ik letterlijk toe op mijn persoonlijke leven. Ik leefde dus niet volgens mijn authentieke zelf en hield geen rekening met mijn autistische manier van informatieverwerking. De boel implodeerde en ik kwam in de GGZ terecht, op de afdeling jongeren. Daar werkte ik onder andere aan het vormen van mijn identiteit.’

Lees verder op www.hartvoordeggz.nl.

Geef een reactie