Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Persoonlijke ontwikkeling & zelfzorg

Dieren met een boodschap

Er zat al een tijd een kruisspin XL in mijn voortuin. Gelukkig vond ik iemand die hem bij de buren dropte. Maar de spin kroop terug. Eerst op zijn oude plekje, later bij MIJN voordeur. Bijna liep ik in zijn web. Mijn chihuahua Josje kroop onder de tuinstoel; niet vanwege de spin, maar vanwege mijn paniek. Dieren zijn gevoelig.. Na het uitlaatrondje, waarbij ik moed verzamelde, haalde ik de spin weg met een sneeuwschep.

Bij de volgende uitlaatronde van Josje zat Spin er weer! Bij gebrek aan partner, pakte ik mijn sneeuwschep weer. Spin bleef nog een paar meter hangen aan zijn zijden draad eer hij losliet. Hoe koppig! Ik gooide hem met schep en al over mijn tuinhekje en ben er daarna nog twee weken mee bezig geweest; in mijn hoofd dan.

En toen verscheen er..

Ik moest echter de draad van mijn leven oppakken en het goede voorbeeld zijn voor Josje. Het is veilig hoor, niks aan de hand, komt allemaal goed. En toen verscheen er een klein poesje in de voortuin. Met puppyogen. Wat willen al die dieren toch?

Het katje liep constant voor/tegen/onder mijn voeten als ik buiten was. Nu was niet ik, maar Josje doodsbang. Het poesje glipte zelfs met ons mee naar binnen, waar mijn bange chihuahua uiteraard niet van gediend was. De enige manier om Poesje uit huis te krijgen, was om hondenbrokjes in de tuin te leggen, naar binnen te rennen en de deur te sluiten. Waarna Poesje voor mijn deur bleef miauwen.

Dieren

Nee zeggen, ook tegen dieren

Mijn moederhart brak. Uit liefde en schuldgevoel had ik haar bijna in mijn armen gesloten, maar er is geen ruimte voor een extra zorgtaak in mijn leven. Ik ben moe. Wat bijzonder dat ‘Team Spin en Poesje’ me juist nu komen vertellen dat ik grenzen moet stellen en lekker thuis mag zijn om uit te rusten, zodat Spin niet in mijn nek springt en zodat Katje niet naar binnen glipt om het hondenvoer op te eten.

En zodat ik de ruimte heb om naar binnen te keren. Waar heb ik zin in? Wat voel ik? Wat heb ik nodig? Natuurlijk is bij dit alles belangrijk wat goed is voor Josje. Wij creëren ons eigen web, hebben ons eigen dierenrijk al

P.s.: Voor Poesje heb ik gelukkig een warm huisje gevonden. Ze was helaas niet gechipt. Ik had haar wel opgegeven als vermist.

  1. Soms kan ik te snel typen, haha . Ipv Bosje bedoel ik uiteraard Josje.

  2. Beste Mandy, dat heb je goed aangepakt. Zo zie je maar dat dieren zich op hun gemak voelen bij jou. Ik las eerder over de operatie van Bosje, hopelijk gaat het herstel goed. Ik heb het artikel over de spin en de kat met plezier gelezen en zag het helemaal voor me. Beste Mandy, ik wens je een mooie dag. Groetjes.

Geef een reactie