Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Autismespectrum

De misschienmoeder: kinderen en autisme?

De datingapp Bumble vraagt aan mij, een misschienmoeder: ‘Kinderen?’ Je kan kiezen uit de volgende antwoorden:

  • ‘Wil ik ooit’,
  • ‘Wil ik niet’, 
  • ‘Ja en wil er meer’ of
  • ‘Ja en hoef er niet meer’.

Maar ik klik op ‘Overslaan’, want mijn ‘misschien’ staat er niet tussen. Ook in andere datingapps kom ik het tegen en dat in de eenentwintigste eeuw.. Waarom moet ik hier het antwoord al op weten?

Ik ben een misschienmoeder

Een kind willen is een hele-grote-mensen-beslissing, die nooit alleen maar positieve of negatieve gevolgen heeft. Toch hoor je vaak een ferme ‘ja’ of ‘nee’ op de vraag of je kinderen wil. Gaat er voor velen niet een lange periode van ‘ik weet het niet’ aan vooraf? Bij mij in ieder geval wel.

Nu ben ik wel met alles een twijfelaar, met mijn overanalyserende hoofd. En dat is niet fijn voor iemand die graag duidelijkheid wil en het onzekere gevoel een lastig te verdragen iets vindt. Soms moet ik daarom toch een knoop doorhakken en gokken, maar als het om hele grote beslissingen gaat, met gevolgen voor mij en anderen, kan dat niet.

Lees mijn hele blog met gedachtengang hierover ,De misschienmoeder, op www.a-typist.nl.

Mijn moeder, ik en mijn pasgeboren zusje
Mijn moeder, ik en mijn pasgeboren zusje

Geef een reactie