Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Sociaal & vrije tijd

De juiste vraag is niet of hij me leuk vindt

Tijdens het daten leer ik veel over mezelf, over mannen en gewoon over mensen in het algemeen. Wat is bijvoorbeeld de juiste vraag als ik aan het daten ben? Die is veranderd bij mij. Ik schreef al eens een blog over daten in het algemeen. Nu heb ik een blog geschreven of onzekerheid bij het daten. Een gevoel van onzekerheid is natuurlijk normaal bij iets wat onzeker is, maar fijn is het niet. En hoe ga je er mee om? Lees hieronder het eerste stukje van mijn blog.

juiste vraag

Wat is de juiste vraag?

‘Ik was vroeger vreselijk onzeker over mezelf. Dit is mede ontstaan doordat ik heel lang niet geweten heb dat ik autistisch was. Daardoor kon ik het ‘anders zijn’ niet verklaren en voelde ik me altijd minder dan een ander. Ik was bovendien heel verlegen en maakte niet makkelijk contact. Zeker niet met jongens.

Toen ik tien jaar geleden begon met daten, was die onzekerheid er nog steeds. Rationeel kon ik wel bedenken dat ik ook heus wel een beetje leuk was. Maar gevoelsmatig was dat anders. Als een ander mij zou afwijzen, zou dat betekenen dat ik niet goed genoeg was. Ik liet mijn eigenwaarde dus afhangen van een ander. Onbewust.’

Lees verder over de juiste vraag bij het daten op www.capido.nl.

Geef een reactie