Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Therapie & begeleiding

Bijsmaak, gastblog voor GoodMoodMama

Soms herinnert iets simpele uit het heden, me aan een lastige situatie uit het verleden. Dan krijgt iets eenvoudigs even een vervelende bijsmaak.

Voor mijn autismediagnose

Voor mijn autismediagnose was ik opgenomen in een kliniek voor persoonlijkheidsstoornissen. Die opname duurde een klein jaar. Het was vast allemaal goed bedoeld, maar ik werd er nog onzekerder dan ik al was. Continu ging ik over mijn grenzen, omdat niemand wist van autisme. Ook ikzelf niet. Dus dan kan je er geen rekening mee houden.

Neem het voorbeeld uit mijn gastblog voor GoodMoodMama. Dat gaat over dat ik eens geen Magnum nam na het avondeten… Terwijl dat blijkbaar moest. Het leek wel een rechtszaak die volgde, eentje met een hele vervelende bijsmaak.. Ik moest daaraan denken toen ik, nu, ver na de opname, een Magnum aan het eten was.

De bijsmaak van een vegan Magnum

‘Omdat er nu een vegan Magnum is, koop ik een doosje. Nog nooit heb ik dit ijsje gemist, terwijl ik al vijf jaar plantaardig eet. Toch wil ik er eentje proeven. Al is het alleen maar om de negatieve associatie ermee weg te nemen, overgehouden aan therapie.’

Lees de blog verder op www.goodmoodmama.nl.

bijsmaak

Geef een reactie