Leven op het autismespectrum

Welkom op mijn blog :)

Welkom! Op deze blog geef ik een kijkje in mijn hoofd, omdat je niet aan me kunt zien dat ik autistisch ben; wat onbegrip geeft. Openheid vind ik belangrijk. Ik wil niet-fysieke-beperkingen bespreekbaar maken en ook neurodiversiteit. Voor iedereen is er een plekje op deze wereld en daarbij is het fijn als we elkaar kunnen accepteren en waarderen. Anders is het maar eenzaam.

In mijn blogs combineer ik eigen ervaringen met af en toe een stukje theorie over autisme. Ik heb zelf lang moeten overleven. Nu doe ik de dingen op mijn eigen manier. Met ondersteuning en gezelschap van mijn hondje. Lees hier meer over mij.

Welkom

Voor iedereen is er een plekje op deze wereld! Dus ook voor jou.

Welkom en zichtbaar zijn

Lang wilde ik van de aardbol verdwijnen en voelde ik me hier niet thuis. Nu heb ik mijn plekje gevonden. Ik vind het belangrijk dat ook jij het gevoel hebt dat je er mag zijn en er toe doet. Je mag jezelf doen en hoeft echt niet perfect te zijn. Door open te zijn over mijn autisme hoop ik taboes, stigma en stereotypes te doorbreken.

Je kan me ook vinden op Youtube!

Volg mijn blog met Bloglovin <3

www.autisme-bij-vrouwen.nl

Mijn ervaring is maar mijn ervaring. Autisme is een breed spectrum. Op www.autisme-bij-vrouwen.nl vind je meer andere ervaringen van meisjes en vrouwen met autisme. Wees ook welkom daar. Samen sterk!

19 Reacties

 1. gea

  ja joh en dan heb je een woning ziekte kosten en vezekeringen en alle bij komende kosten die je hier van moet betalen en ja dan zakt je broek er wel eens van af , je bent 52 en dan zo,n kleine uitkering en krijgt er geen rode cent bij daarom ben ik ook een rechtzaak begonnen tegen de uwv die maar lacht van als je ze de vraag steld dus als ik op straat kom te staan doet jullie dat niets Nee dat is uw probleem

 2. Hoi Mandy, het is altijd weer een plezier om jouw nieuwste blog te lezen. Jij bent positief en schrijft erg leuke verhalen. Keep your head high and doing the good work!

 3. Najat

  He Mandy,

  Leuke blog heb je. Via Google Kwam Ik hier terecht omdat ik self picking heb ingetypt.
  Toen Ben k blijven lezen, je hebt een prettige manier van schrijven.
  K probeer een manier te vind en om hier van af te komen, heb jij tips?
  Groetjes van mij
  Najat

 4. Johanna

  Hallo Mandy, bij toeval dit blog ontdekt, omdat ik op zoek ben naar info over authisme bij vrouwen. En binnenkort ga ik je hele blog doorlezen. Maar algemeen ziet het er heel goed uit. Bedankt en veel succes met je “eigen” problemen.

 5. Wat een indrukwekkende blog! En op veel gebieden herkenbaar voor mij. Ik heb je al eens gezegd dat je echt een geweldige schrijfster bent, en dat doe ik bij dezen (ja, echt met een -n) nog een keer. Bedankt voor dit mooie inkijkje in jouw leven!

 6. Hi! Wat fijn dat ik op jouw pagina terecht kom. Zelf ben ik 1 jaar geleden op mijn 33ste gediagnosticeerd met ASS. Hiervoor heb ik een ernstige vorm van smetvrees en dwang gehad en hier ook een boek over geschreven dat onlangs is uitgekomen. Misschien heb je hier nog iets aan?

 7. Kom je ook wel eens bij mij lezen? 🙃

 8. DERK DE BRUIJN

  Hi Andy, wat schrijf je goed over jouw complexe aandoening en leven!
  Je zou het haast in boekvorm moeten uitgeven. Daar zullen ook behandelaars veel aan hebben!
  Denk dat ik er enig zicht op heb door 2 kleinkinderen (1 aangetrouwd) die vergelijkbare problemen hebben.
  Ook had ik een broer en zus (beide hoog intelligent) die in het leven problemen tegenkwamen die jij beschrijft.
  Dank voor je openheid! DERK

 9. Ik heb vanmiddag een groot gedeelte van je blogs zitten lezen. Erg mooi, inspirerend en waardevol. Dank je wel, Mandy!
  Liefs, Marije van http://www.autistmijwat.nl

Geef een reactie