Leven op het autismespectrum

Welkom op mijn blog :)

Welkom! Op deze blog geef ik een kijkje in mijn hoofd, omdat je niet aan me kunt zien dat ik autistisch ben; wat onbegrip geeft. Openheid vind ik belangrijk. Ik wil niet-fysieke-beperkingen bespreekbaar maken en ook neurodiversiteit. Voor iedereen is er een plekje op deze wereld en daarbij is het fijn als we elkaar kunnen accepteren en waarderen. Anders is het maar eenzaam.

In mijn blogs combineer ik eigen ervaringen met af en toe een stukje theorie over autisme. Ik heb zelf lang moeten overleven. Nu doe ik de dingen op mijn eigen manier. Met ondersteuning en gezelschap van mijn hondje. Lees hier meer over mij.

Welkom

Voor iedereen is er een plekje op deze wereld! Dus ook voor jou.

Welkom en zichtbaar zijn

Lang wilde ik van de aardbol verdwijnen en voelde ik me hier niet thuis. Nu heb ik mijn plekje gevonden. Ik vind het belangrijk dat ook jij het gevoel hebt dat je er mag zijn en er toe doet. Je mag jezelf doen en hoeft echt niet perfect te zijn. Door open te zijn over mijn autisme hoop ik taboes, stigma en stereotypes te doorbreken.

Je kan me ook vinden op Youtube!

Volg mijn blog met Bloglovin <3

www.autisme-bij-vrouwen.nl

Mijn ervaring is maar mijn ervaring. Autisme is een breed spectrum. Op www.autisme-bij-vrouwen.nl vind je meer andere ervaringen van meisjes en vrouwen met autisme. Wees ook welkom daar. Samen sterk!

17 Reacties

 1. Eefke

  Hoi Mandy,

  Ziet er mooi uit. Je bent duidelijk goed met woorden 🙂

  Je youtube filmpje ook gekeken. Wat kan een leven soms lastig zijn. Iedereen heeft zijn functie in dit leven. Maar ik geloof dat je steeds meer weet wat die van jouw is en die rol aan het vervullen bent.

  We hadden het de vorige aic bijeenkomst erover dat je op zoek was naar……en ik een afspraak had met…..Ik zag je vragende blik iet wat wanhopig om de juiste hulp te vinden. Wellicht is de vrouw waar ik een afspraak mee had iets voor je, maar misschien ook helemaal niet. Ik deel je daarom een stukje van mijn ervaring met haar.

  Vandaag had ik de afspraak met Annie Hulters. Het was een regressie therapie. Het heeft me o.a. het volgende gebracht: inzicht gegeven in een aantal believes van mijzelf die ik mag loslaten. Zoals ik ben niet waardevol genoeg of ik moet mijzelf straffen of….Vele van deze believes waren al bekend voor mij. Nog even gekeken waar ze vandaan kwamen overgenomen ouders, vorig leven…..Het heeft me tools gegeven wat te doen als deze weer de kop op steken. En wat te doen met de entiteiten die door die believes worden aangetrokken. Ze geeft ook andere behandelingen. Ik vind haar erg helder, bekwaam.

  Mooi je gedichten. Ik heb vroeger ook gedichten geschreven. De laatste tijd kriebelt het weer om te gaan schrijven.

  Tot horens!
  Groetjes,
  Eefke

  • Reactie door auteur

   Hey Eefke,
   Leuk dat je mijn blog bekeken hebt en bedankt voor je reactie.
   Ik ben inderdaad mijn rol aan het vinden 😉
   Wat fijn dat je iemand gevonden hebt die je weer een stukje op weg helpt naar een beter leven. Ik zal haar naam eens googelen. Bedankt voor het delen van je ervaring.
   Dank ook voor je compliment. Geef gehoor aan je kriebels zou ik zeggen 😉
   Ik zie je wel een keertje bij het AIC.
   Slaap lekker alvast.
   Groetjes,
   Mandy

 2. Hallo Mandy,

  Interessante blog!
  Fijn om te lezen dat je ook het taboe rond psychische stoornissen wilt doorbreken. En ook goed om te lezen dat je, ondanks je stoornissen, zo actief bent.
  Top! Respect daarvoor.

  Met vriendelijke groet,

  Johan Krom

  • Bert

   Hallo Mandy,

   Ik ben je blog aan het lezen, en hetis allemaal zo herkenbaar wat je schrijft!! Ik heb zelf op 37 jarige leeftijd de diagnose ASS gekregen nu 38 jaar. Heb zelf altijd al geweten dat ik anders ben/dacht en handelde dan de meeste mensen. Heb al zo lang als ik kan heugen last van depressie en ging daarvoor onder behandeling en aan de antidepessiva en naar mate de jaren van behandeling voorbijstreken en er eigenlijk niks verbeterde zijn de deskundigen tot mijn diagnose gekomen. Vind het erg moeilijk om mn leven een goede richting te geven..het allemaal aan te kunnen ..en te verwerken nu snap ik waarom maar toch voelt het niet als een oplossing. Ik ben me ook gaan verdiepen in lectuur over ass en zoveel dingen zijn me wel duidelijk geworden..nu er nog mee om kunnen gaan. Ik ga alles van jou grondig doorlezen, vond dat gene wat ik tot nu toe gelezen had heel interessant en goed geschreven daarvoor dank! Groetjes Bert

 3. Hallo Mandy,

  Mooi om te zien hoe jij jezelf kan verwoorden. Ikzelf heb geen psychische stoornis maar een angststoornis. Ik blijf je blog zeker volgen!

 4. Reactie door auteur

  Hoi Renee, stuur me anders even een berichtje via twitter. Ik volg je al. Ik geef mijn e-mailadres niet op mijn blog namelijk. Groetjes

 5. Hoi Mandy,
  Mooie overzichtelijke website heb je. Gisteravond heb ik ook een lezing van je bezocht bij Café-Einstein. Vooral het authentieke in je lezing was bijzonder.

 6. Hoi Mandy

  Dank je wel voor je Blog. Vandaag herken ik zoveel!
  Ook dat ik in mijn werk ( ik ben gepensioneerd) graag met kinderen met autisme son rizde. Zelf kon ik toen al niet goed tegen veel prikkels en veranderingen. Ik dacht dat het door mijn jeugd kwam en zei tot voor kort nog: loslaten.

  Maar ja. Ik besef dat het meer dan dat is

  Lieve groet

  Mathilde

 7. Greet

  Het “late diagnose” deed me hoopvol klikken op dit blog.
  Laat betekent echter voor velen wat anders. Bij mij was de late diagnose toen ik 43 was…maar ja 27 is ook laat, voor anderen.

  Succes met je blog.

 8. Hoi Mandy,
  Leuke site!

  Kijk ook eens op die van mij 😉
  Groetjes Sanne

 9. Hallo Mandy, wat een leuke & informatieve blogsite heb jij! Ik vind het leuk om te lezen wat jij doet en meemaakt. Heel veel geluk toegewenst!

 10. Dag Mandy,
  Op zoek naar een blog over ‘van je af schrijven’ als middel om met ASS achtige klachten om te gaan kwam ik op je blog terecht. Ik ga je zeker volgen. Succes! Vriendelijke groet, Frank

Geef een reactie