Leven op het autismespectrum

Welkom op mijn blog :)

Welkom! Op deze blog geef ik een kijkje in mijn hoofd, omdat je niet aan me kunt zien dat ik autistisch ben; wat onbegrip geeft. Openheid vind ik belangrijk. Ik wil niet-fysieke-beperkingen bespreekbaar maken en ook neurodiversiteit. Voor iedereen is er een plekje op deze wereld en daarbij is het fijn als we elkaar kunnen accepteren en waarderen. Anders is het maar eenzaam.

In mijn blogs combineer ik eigen ervaringen met af en toe een stukje theorie over autisme. Ik heb zelf lang moeten overleven. Nu doe ik de dingen op mijn eigen manier. Met ondersteuning en gezelschap van mijn hondje. Lees hier meer over mij.

Welkom

Voor iedereen is er een plekje op deze wereld! Dus ook voor jou.

Welkom en zichtbaar zijn

Lang wilde ik van de aardbol verdwijnen en voelde ik me hier niet thuis. Nu heb ik mijn plekje gevonden. Ik vind het belangrijk dat ook jij het gevoel hebt dat je er mag zijn en er toe doet. Je mag jezelf doen en hoeft echt niet perfect te zijn. Door open te zijn over mijn autisme hoop ik taboes, stigma en stereotypes te doorbreken.

Je kan me ook vinden op Youtube!

Volg mijn blog met Bloglovin <3

www.autisme-bij-vrouwen.nl

Mijn ervaring is maar mijn ervaring. Autisme is een breed spectrum. Op www.autisme-bij-vrouwen.nl vind je meer andere ervaringen van meisjes en vrouwen met autisme. Wees ook welkom daar. Samen sterk!

 1. Wow, wat leuk dat je een blog over autisme hebt. Zelf heb ik ook autisme. Ik denk dat ik wel eens meer op deze blog een kijkje ga nemen.

  1
 2. Gerard Evers

  Hallo Mandy,
  Interessant en goed gedocumenteerd.
  Zelf begeleid ik een volwassen vrouw met autisme en trauma’s . Het uitgangspunt als oorzaak van gedrag is een stagnatie in de gehechtheid ontwikkeling (sensorische, sociale en emotionele informatie verwerking)
  Door actieve nabijheid welke uitgaat van de fase waarin iemand zich bevindt kan je de gehechtheid ontwikkeling weer op gang brengen
  Groet, Gerard

  1
 3. Silvia Szulc

  Hallo Mandy,

  Wat een fijn en herkenbaar blog! Zelf heb ik recent de diagnose ASS en ben op zoek naar balans tussen werk, gezin (allemaal diagnose ASS) en mezelf. Hier ben ik een blog over gestart, omdat ik de noodzaak voel van me af te schrijven en te delen.
  jij bent een voorbeeld voor mij! Dankjewel.

 4. Enno Borgsteede

  Hoi Mandy,

  Leuke blog, maar ik heb wel kritiek. Ik vind het lichtgroen op wit bij hyperlinks namelijk nogal lastig lezen. Is daar iets aan te doen?

  Ik weet niet of iedereen dat zo ziet, want ik heb een vorm van kleurenblindheid waardoor ik rood en groen lastiger uit elkaar kan houden.

Geef een reactie