Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Recensies

De kracht van autisme van Vera Helleman

In haar boek ‘De kracht van autisme’ geeft Vera Helleman een nieuwe en positieve visie over autisme. Ze ziet autisme niet als een stoornis (ASS = autisme spectrum stoornis), maar als een constitutie (hoe je ‘bent’). Die kan zich wel als een stoornis gaan ontwikkelen bij sommigen, maar evengoed als kracht. Bij de laatste zijn autistische mensen bijvoorbeeld innovatief en creatief.

De kracht van autisme

Kijken naar de kracht van autisme geeft hoop

Zelf probeer ook naar mezelf te kijken met een positieve blik. Dat staat naast het herkennen en erkennen van de lastige kanten van autisme. maar alleen kijken naar wat leven met autisme moeilijk maakt, stemt niet vrolijk. Dus kijk ik tegenwoordig ook waar ik wel goed in ben en erken ik wat ik kan.

Ik was daarom erg benieuwd naar dit boek van Vera Helleman. Lees mijn boekrecensie op Stoerleesvoer.nl en begrijp waarom ik geïnspireerd raakte.

  1. Wilma

    Je hebt een mooie recensie geschreven, Mandy. Genuanceerd en beeldend. Dankjewel.
    Ik heb eens een lezing gevolgd van Vera Helleman en was ook helemaal enthousiast. Ze heeft een visie waarmee je vooruit kunt. Toen was haar boek er nog niet, maar ik ga het nu zeker kopen.

Geef een reactie