Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Josje

Met de bus, maar wel samen

In Seattle is een labrador die dagelijks zelfstandig met de bus naar het park gaat om daar vervolgens een paar uur te spelen. Er is zelfs een Facebook-pagina van.

Dat zie ik Josje niet zo snel doen. Ze is zelf niet echt een held en ook wel erg kwetsbaar en klein. Ze zou bang zijn en vast een keer worden ontvoerd en doorverkocht. Dat gebeurt bij kleine hondjes..

En al was ze wel groot, sterk en heldhaftig, dan zou ik nog erg bezorgd zijn en niet los kunnen laten dat mijn hond alleen in de bus en het park is. Ik ben gelukkig niet meer zo’n controlfreak als vroeger in de zin van dat controleren mijn dag beheerst, maar echt loslaten is nog een brug te ver.

Of moet ik in dit geval zeggen ‘een bus te ver’? Andersom ga ik ook niet graag alleen in de bus en ben ik blijer en meer ontspannen als Josje bij mij op schoot zit. Samen uit, samen thuis!

Geef een reactie