Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Josje

Een pittige meid

Van de week zei iemand tegen mij dat chihuahua’s pittiger worden als ze ouder worden. Dat was de ervaring van de chihuahua uit hun familie. Ik schrok daar wel een beetje van. Ik hoop dat dit niet geldt voor alle chihuahua’s (lees: hoop dat het niet geldt voor Josje). Zij is best rustig voor een ras dat bekend staat al keffertje. Ik vind haar natuurlijk de allerallerliefste.

Toen ze net bij me was, blafte ze zelfs helemaal niet. Ik dacht dat het een godswonder was met mijn gevoelige oren. Mijn grootste angst bij het nemen van een hond was daarom ook een lawaaimaker in huis krijgen.

Het duurde een paar weken voor ze toch begon te blaffen. Het was een mega schattig geluidje. Nog steeds moet ik lachen om haar geblaf en gebrom. Ze doet zo haar best om indruk te maken als ze eigenlijk ergens bang voor is.

Gelukkig keft ze niet en stopt ze na enkele blafjes. Ze blaft bijvoorbeeld als ze voor het raam zit en er een hond voorbij komt. Vooral als ik boven ben. Dan laat ze merken dat ze pit heeft en ik niet bang hoef te zijn. Nou, veiliger kan ik me niet voelen!

pittige meid

Geef een reactie