Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Recensies

Autisme en het voorspellende brein, van Peter Vermeulen

Voor StoerleesVoer mocht ik het boek Autisme en het voorspellende brein recenseren. In dit boek onderzoekt Peter Vermeulen wat nieuwe inzichten over het brein betekenen voor mensen met autisme. De ontdekking van het hoe het brein werkt, werpt namelijk een nieuw licht op autisme. Het leidt tot de conclusie dat enkele van de gangbare interventies bij autisme niet passend zijn. Peter Vermeulen vertelt je waarom.

autisme en het voorspellende brein

Review autisme en het voorspellende brein

Dat doet Vermeulen, klinisch pedagoog, aan de hand van recent onderzoek naar het brein. De ondertitel ´absoluut denken in een relatieve wereld´ verklapt al iets. Recent breinonderzoek toont aan dat het klassieke beeld van hoe het brein werkt niet klopt. Daarbij puzzelt het brein informatie over de wereld bij elkaar om er daarna pas op te reageren. Maar dan zouden mensen geen kans van overleven hebben in onze wereld die snel en complex is.

Maar hoe werkt het brein dan wel? En wat is het verschil tussen een brein van iemand met en zonder autisme In mijn review van Autisme en het voorspellende brein vertel ik je wat ik van de inhoud van het boek vind, hoe het leest en of ik het kan vertalen naar mijn praktijk. En ik vertel je wie ik het boek aanraad.

Geef een reactie