Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Recensies

Autisme als atypische ontwikkeling, van Martine F. Delfos

Voor StoerLeesvoer las ik Autisme als atypische ontwikkeling. Hierin beschrijft Martine F. Delfos de kenmerken van autisme zoals die volgen uit de theorie van het S-MAS1P. Dat is het Socioschema met de Mental Age Spectrum within one person. Dit is de regenboog aan mentale leeftijden binnen één persoon. Een interessante theorie waaruit veel kennis en respect volgt over hoe autisme (atypische ontwikkeling) van binnen is. In plaats van in vergelijking tot de norm (typische ontwikkeling).

In mijn review beschrijf wat er in het boek staat en wat ik ervan vond. Was het bijvoorbeeld herkenbaar en heb ik er iets aan in de praktijk?

  1. Hans van der Lijcke

    Versnelde en vertraagde ontwikkeling van Martine Delfos, vind ik een hele interessante kijkwijze. Ik heb het gevoel dat ik nu pas emotioneel volwassen aan het worden ben. Maar dat kan ook aan de midlife fase liggen. 😁

Geef een reactie