Leven op het autismespectrum

Welkom op mijn blog over autisme!

Welkom! Op deze blog geef ik een kijkje in mijn hoofd, omdat je niet aan me kunt zien dat ik autistisch ben; wat onbegrip geeft. In mijn blogs combineer ik eigen doordachte ervaringen met af en toe een stukje theorie over autisme. dat doe ik open en met nuance. Ik heb zelf lang moeten overleven. Nu doe ik de dingen op mijn eigen manier. Met ondersteuning (pgb) en gezelschap van mijn hondje. Lees hier meer over mij.

Voor iedereen is er een plekje op deze wereld! Dus ook voor jou.

Welkom


Nieuws

Mijn visie & missie

Iedereen verdient een gezond, fijn, zinvol en passend leven. Ik ben voor een maatschappij waarin we er allemaal evenveel toe doen als mens, ook als je soms afwijkt van de norm of zorg nodig hebt. Ik wil daar met mijn ervaringskennis graag aan bijdragen, want heb veel geleerd over wat wel en niet werkt om een prettig en zinvol leven te krijgen. Wat ik vooral te bieden heb is kennis, herkenning, erkenning, hoop, inzichten en praktische tips. Evenals het doorbreken van taboe, stereotypes en (zelf)stigma.

Je kan me ook vinden op Youtube!

Volg mijn blog met Bloglovin <3

 1. Mac

  Vind heel stoer dat je het zo durft/wil delen.. tegelijk snap ik idd dat het fijn is voor je zelf de berg aan nieuwe inzichten in je leven een plekje te kunnen geven. En snap ook de drang om het uit te dragen.. zelf zit ik (53j) momenteel ook nog in de “rollercoaster” van het alles ontdekken.. en denk dat het ook allemaal moeilijk voor te stellen is als je het zelf nooit mee gemaakt hebt.. daarom neem ik het NT ook niet echt kwalijk als ze het niet begrijpen.. ik begreep het 3 mnd geleden ook totaal niet..
  ik ga iig veel lezen 🙂 thanx

 2. Heel interessant hoe je alles doet mandy!
  Toch bijzonder om ook steeds weer meerdere verschillen te zien en duidelijk te krijgen dat zeker niet iedereen hetzelfde is.
  Ga zo door topper!

 3. Barbara

  Beste Mandy ik zag je in het cz blad graag zou ik eens met je spreken .
  Ik werk voor health for nature .kijk maar op de website ik ben kunstvanBarbara /coaching van Barbara.
  Afgestudeerd metscriptie vrouwen met autisme .
  Ik vind zo goed van je dat als ervaring deskundige je weg behandeld

 4. Elianne suijkerbuijk

  Hallo mandy,zou graag met u in contact komen, ik had je gelezen over de werkelijkheid over de autisme ken merken .ik wacht op u anwoord van u .gr elianne

 5. Hannekd

  Ik ben ook 67 en kreeg in 2018 de diagnose ASS. Dat was in eerste instantie een opluchting, er viel veel op zijn plaats. Maar het is toch nog steeds een enorme worsteling om te accepteren wat ik niet kan. Vooral de paniek bij (onverwachte) sociale contacten heeft grote invloed op de kwaliteit van mijn leven. Dat weegt zo zwaar dat ik er vaak liever niet meer zou zijn. Suïcide is een gepasseerd station, euthanasie wellicht een mogelijkheid, maar daaraan wil de psychiater niet mee werken. Het lijkt voor hem, en voor anderen, altijd minder erg dan het voor mij is.

  • Veel sterkte met alle worstelingen, ik hoop echt voor je op wat verlichting.

   Het is belangrijk om te blijven praten, ook over moeilijke onderwerpen zoals suïcide en euthanasie. Als de psychiater er niet over wil praten, zou ik kijken of dat ergens anders wel kan. Bijvoorbeeld via https://www.113.nl/.

   Hopelijk is er genoeg om voor te blijven leven!

Geef een reactie