Leven op het autismespectrum

Boeken, Ervaringsverhalen

Een buik vol prikkels

Auteur: Puck Witsmeer

‘Ik ben Puck Witsmeer en ik weet sinds mijn zestiende dat ik autisme heb. Door mijn autisme raak ik snel overprikkeld en het gevolg daarvan is dat mijn energieniveau dan enorm uit balans raakt. Het lukt me steeds beter om er een balans in te vinden, maar hoe zou dit gaan als ik mijn kinderwens wil verwezenlijken met mijn man, vroeg ik mij af. Want hoe moet je zorgen voor je kindje als je zelf geen energie meer hebt? Als je zo overprikkeld bent dat je weer eens flauwvalt of staat te kotsen alsof je liters wijn op hebt? Het riep zoveel gedachtes en vooral vragen bij me op dat ik hier iets mee moest doen. Ik ben op zoek gegaan naar boeken over ouders met autisme en hun ervaringen. Helaas vond ik niet wat ik zocht en dat zette mij aan het denken. Zou ik dan de enige zijn die hiertegen aanloopt? Ik had graag ervaringen willen horen, tips willen krijgen en de voor- en nadelen willen weten. Ook al had ik niet gevonden wat ik zocht en geen antwoord gekregen op mijn vraag, toch besloten Michiel en ik onze zwangerschap en het krijgen van een kindje aan te gaan en alles zelf te ondervinden. Zo begon mijn ontdekkingsreis.

Tegen het einde van mijn zwangerschap ging ik onderzoeken of er meer mensen met autisme zijn die tegen hetzelfde aanlopen. Ik was toch niet de enige met zoveel vraagtekens? Toen ik erachter kwam dat er mensen met autisme zijn die wel degelijk tegen hetzelfde aanlopen, kwam ik op het idee om mijn ervaringen, tips, en voor- en nadelen te bundelen en er een boek van te maken. Mijn doel is bereikt wanneer ik mensen met autisme heb kunnen helpen met deze grote levensvraag. Daarnaast hoop ik ook de dierbaren van mensen met autisme met mijn verhaal te bereiken, hun struikelblokken en drempels helpen weg te nemen en samen tot inzichten te komen. Ga met mij mee op ontdekkingsreis en ervaar door de ogen van mij als vrouw met autisme hoe het is.’

Geef een reactie