Leven op het autismespectrum

Nieuws

ZZP-er geworden!

Onlangs heb ik me ingeschreven bij de KVK zodat ik professioneel als schrijver en spreker aan de slag kan. Dat doe ik natuurlijk al langer, maar eerder onbetaald of via een organisatie (eerst namens MEE en daarna namens FAMEUS). Vanaf nu heb ik een eigen bedrijfje en spreek en schrijf ik als zzp-er.

Ik heb daar apart een website voor. Ik ga daar ook bloggen over het starten met ondernemen als Wajonger en daarna over hoe het ondernemen gaat. Neem dus vooral eens een kijkje op www.mverleijsdonk.nl. Ook als je een spreek- of schrijfklus voor me hebt, verwijs ik je graag naar daar.

ZZP-er
Bij de KVK

ZZP-er en stage lopen

Het zelfstandig ondernemen zal naast mijn studie lopen. Mijn studie gaat voor activiteiten als zzp-er. Als alles volgens plan gaat verlopen, kan ik in juli starten met mijn stage psychologie. Erg spannend ook deze verandering. Ik merk nu veel onrust en angst, mede vanwege dat er wat vragen onbeantwoord zijn. Het wordt steeds meer concreet gelukkig en ik kijk ernaar uit om te leren en me bezig te houden met mijn passie psychologie.

En nog meer nieuws, want ik ben voor de tweede keer tante geworden. Mijn broer had al een zoontje en nu heeft mijn zusje ook een zoontje. Ik ben een hele trotse tante en over een tijdje ga ik een dag per twee weken oppassen. Dat zal ook weer even wennen zijn, maar ik kijk er naar uit.

Adem in, adem uit

Langzaamaan krijgt mijn nieuwe leven steeds meer vorm. Begin dit jaar heb ik echt even mijn plannen moeten wijzigen zodat ik nu weer kan gaan groeien en bloeien. Ik heb gelukkig een goed aantal weken kunnen opladen en heb zin in nieuwe uitdagingen. Ik neem ook goed de tijd voor ontspanning en zelfzorg, onder andere met Mindfulness en yoga.

Duim je voor me dat alles goed komt in deze spannende periode van veranderingen? Dankjewel!

Doe je mee?
 1. Michel

  Heel mooi dat je jouw ervaring deelt/gebruikt om anderen te helpen.

  Mensen met dezelfde achtergrond (b.v. a.s.s.) spreken uit eigen levenservaring. Verschil merk ik met mensen met een opleiding als achtergrond. Goede bedoelingen ten spijt voel ik me vaker niet begrepen, soms echt ook door de professionals. Een gebrek aan nuance en protocolair (zo noem ik het) denken, de checklist afvinken.

  In ieder geval succes en laat eens iets weten hoe het je afgaat.

  M.v.g. Michel

  1
 2. Shana

  Veel succes met dit nieuwe hoofdstuk in je leven; alsook met je studie en stage Mandy. Ik wens je ook veel succes en vooral plezier bij het oppassen als tante.

  1
 3. Oh, wat een mooie en stoere stap! Heel veel succes met je eigen onderneming. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met je nieuwe neefje.

  1
 4. esther

  Wat een veerkracht. Mooi! En ja, ik duim met je mee.

  1
 5. Steven

  Veel succes! Ik duim voor je.

  1
 6. Denise

  Hoi Mandy, wat een mooie ontwikkelingen in je leven. Ik wens je heel veel succes en ik hoop dat je er niet te veel stress van hebt en er ook van kan genieten.

  1
 7. Orkid

  Gefeliciteerd met al deze goede en leuke ontwikkelingen, Mandy. Veel succes (als ZZP-er en als oppastante)!

  1

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: