Leven op het autismespectrum

Alle blogs, Werk & Wajong

Drankjes betalen, column voor Metro

Stel je voor dat de zon schijnt, je op het terras aan de drankjes zit en je iemand ziet zitten die in de bijstand zit. Of misschien is het een Wajonger of een andere uitkeringstrekker. Dan kan je denken: ‘als die persoon hier zit, kan die ook gewoon werken. Dan hoef ik niet via de belasting mijn centen af te geven waar ik zo hard voor werk. Niet eerlijk.´

Drankjes mogen drinken als je in een uitkering zit

´Die gedachte snap ik. Het is niet altijd fijn om te geven. Zeker niet als je niet weet aan wie. Of nog erger: als je geld gaat naar iemand die geen enkele poging doet om nuttig te zijn voor de samenleving. Ik kan me niet voorstellen dat je een hele dag kan niksen, maar ik kan me ook niet voorstellen hoe het is om een hele dag te werken.’

Lees hier verder over mogen genieten als je in een uitkering zit en het mogelijke oordeel daarover.

drankjes

Geef een reactie